Skip to main content
Foto van Theo de Jong

Theo de Jong

Theo studeerde filosofie (cum laude) en Nederlands recht (cum laude). Theo is werkzaam geweest bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, eerst als assistent in opleiding en later als universitair docent. In 2003 heeft Theo de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt, waarin hij heeft gewerkt als bedrijfsjurist bij een handelsonderneming. Sinds 2006 is hij advocaat in Groningen. In dat jaar is hij tevens cum laude gepromoveerd op een proefschrift op het gebied van het goederenrecht.

In zijn praktijk houdt Theo zich vooral bezig met commerciële kwesties, waarbij het accent meestal ligt op contracten en aansprakelijkheden. Bij contractuele verhoudingen gaat het vaak om buitengerechtelijke advisering bij koop- en leveringscontracten en samenwerkingsovereenkomsten (zoals bijvoorbeeld aandeelhouders- en franchiseovereenkomsten). Hij beschikt inmiddels over een ruime proceservaring op deze terreinen. Verder staat Theo vaak bedrijven en instellingen bij in incassokwesties, al dan niet in het zicht van het faillissement van de schuldenaar. Theo adviseert en procedeert daarnaast ook met betrekking tot diverse aspecten van het vastgoedrecht. 

Geboren en getogen in een ondernemersfamilie, heeft Theo veel affiniteit met de juridische vraagstukken waar ondernemingen mee worden geconfronteerd en heeft hij oog voor meer dan alleen de juridische aspecten.

Theo verzorgt regelmatig colleges aan de Rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen.